Μάθημα : Υγιεινή - Μικροβιολογία.
Κωδικός : 1540052230
5.8. "Υγιεινή της Εργασίας".
Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές, ποιοί είναι οι σκοποί της υγιεινής της εργασίας, ποιοί είναι οι βλαπτικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των εργαζομένων, τί ονομάζουμε εργατικά ατυχήματα, που οφείλονται και πώς μπορούν να προληφθούν. Να κατανοήσουν τί εννοούμε με τον όρο "επαγγελματικά νοσήματα", ποιά τα αίτιά τους καθώς και τα μέτρα προφύλαξης. Θα παρουσιαστούν οι επαγγελματικοί καρκίνοι, οι επαγγελματικές πνευμονοπάθειες, οι επαγγελματικές δερματοπάθειες και οι επαγγελματικές δημλητηριάσεις.
.